Rabu, 14 Mac 2018

"Jangan lupa balm bawa balik kampung"


Minggu hadapan akan bermula cuti sekolah. Bagi yang belum tahu, cuti sekolah (selain negeri Johor, Kelantan, Terengganu dan Kedah) ialah 17 - 25 Mac 2018.

Mak saya dah mula pesan : "Minggu depan nak balik kampung, jangan lupa bawa balik balm. Ni budak-budak ada ramai ni. Stand by."

Maksudnya jika apa-apa berlaku, boleh pakai balm insya Allah. Wah, mak pun dah peka dengan kelebihan balm Tasneem Naturel ni ๐Ÿ˜

Memang bila kita nak jalan jauh atau bermusafir, ada sedikit rasa bimbang. Bekalan ubat-ubatan asas pasti kita akan bawa, kan?

Panadol, pil sakit perut, ubat selsema, ubat lelah (inhaler) ~ bagi yang berkenaan, minyak angin, minyak urut, cool fever dan senarai berterusan.

Kali ini tambah dengan satu set balm dari Tasneem Naturel. Satu set ada 4 biji balm dan setiap satu ada kelebihan tersendiri.

Sekarang bila dengar anak mula suara lain, itu tandanya dia dah mula nak demam, batuk atau selsema. Cepat-cepat sapukan CF-rub. Boleh sapu kerap. Tapi anak saya biasanya sapu 2-3 kali, memang keluar hingus dengan banyak. Tak lama lepas tu lega dah, selsema kering. Alhamdulillah.

Lagi satu CF-rub ni tak berangin, jadi anak suka nak sapu. Baunya harum sahaja.


Bagi mengekalkan anak tenang dalam perjalanan, jangan lupa penuhi keperluan asasnya seperti makan minum, masa tidur, suhu air cond dalam kereta dan periksa pampers mengikut masa.

Saya suka sapukan Calm Time sebelum keluar rumah. Mudah-mudahan anak tidak tantrum. Dan ia berkesan untuk anak-anak saya ๐Ÿ˜Š

Lagi 2 balm Tasneem Naturel tak kurang pentingnya.


Sleep Time sangat membantu bila nak tidur malam. Biasanya anak-anak akan berceloteh tak sudah-sudah walaupun semua lampu dah tutup. 

Sapu Sleep Time ketika hampir waktu tidur, layan bersembang sekejap, bagi nasihat sedikit sebanyak dan anak pun terlelap. Saya pun akan sapu bila badan terlalu penat tetapi mata tak mahu tidur๐Ÿ˜… Alhamdulillah, membantu tidur lena.

T-rub kebanyakannya membantu masalah berkaitan perut. Baby saya jika banyak makan biskut pasti susah nak buang air besar. Huhu. Ya, biskut tak elok sangat untuk baby. Kadang terlepas juga.

Sapukan pada tempat yang dicadangkan beserta urutan I love U tu, alhamdulillah anak tak hadapi sembelit. Dia pun macam dah tahu nak sapu T-rub sebab akan angkat baju dan tunjuk pusat dia ๐Ÿ˜‚

Lagipun, set balm Tasneem Naturel bukan sahaja untuk bayi. Semua peringkat umur boleh guna insya Allah. Jimat, kan?

Jadi, harus adalah balm Tasneem Naturel ini untuk kegunaan anda sekeluarga. Boleh dapatkan dengan saya, ahli berdaftar Tasneem Naturel Balm :


Jumpa lagi.

#id002223
#TasneemNaturelBalm

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : @ainadayanahilmi | @tiphomeschoolinguntukanak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright to FITRAH HoMeSchOoLInG
Designed by UMIESUEstudio 2015