Jumaat, 2 Mac 2018

Kit Kecemasan untuk Bayi

Anda ibu hamil atau sedang berpantang?
Sedang buat persiapan menyambut bayi?
Dah ada senarai semak barangan bayi?
Nak tak saya cadangkan kit kecemasan untuk bayi anda?
Malah, satu keluarga pun boleh guna juga.
Jimat!


Balm dari Tasneem Naturel ini diformulasikan daripada essential oil (eo) atau minyak pati tumbuhan yang tiada campuran bahan kimia.

Bagi yang biasa dengar tentang EO pasti tahu betapa harga untuk sejenis EO macam mana.

Balm Tasneem Naturel ini ada 6 hingga 7 EO dalam sebiji balm. Harganya juga RM49.00 sahaja.

Ha, jimat atau pun tidak?

Ada 4 jenis balm iaitu :

1. CF-rub balm ~ berperanan melegakan selsema dan batuk.


2. T-rub balm ~ melegakan sakit perut, sembelit dan cirit-birit.


3. Calm Time balm ~ membantu anak yang tantrum dan meragam.


4. Sleep Time Balm ~ membantu mendapatkan tidur yang lena bagi anak yang sukar tidur.


Balm ini kecil sahaja jadi ia mudah dibawa ke mana-mana. Oh ya, ia diletak di dalam bekas kaca bagi menjamin mutu EO. Jika dimasukkan dalam bekas plastik, dibimbangi akan terhakis apabila terkena cahaya matahari.

Berat balm hanya 18g. Tetapi berat termasuk bekasnya ialah 50g.

Kenapa saya cadangkan set balm ini?

Sebab inilah antara masalah yang biasa dialami oleh bayi-bayi kita. Kadang tu, dalam pantang pun macam-macam, kan? Tak keruan ibu berpantang dibuatnya. 

Contohnya, ada baby selsema dan batuk, tetapi tak bolehlah diberi ubat awal-awal ini. Jadi kita usahakan dengan sapu balm. Mudah-mudahan memberi kelegaan kepada baby.

Balm ini bukan bayi sahaja boleh guna. Orang dewasa pun boleh. Nanti sapu lebih sedikit berbanding bayi ya.

Nanti saya akan kongsi lagi kandungan dalam setiap balm ini. Bagi yang mahu tahu lebih lanjut atau dapatkan Tasneem Naturel Balm ini, bolehlah tekan link di bawah ya :


Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : @ainadayanahilmi | @tiphomeschoolinguntukanak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright to FITRAH HoMeSchOoLInG
Designed by UMIESUEstudio 2015