Jumaat, 22 Februari 2019

Set Qoolite untuk anak bermasalah kulit gatal


Ummi ada seorang anak yang alah dengan peluh. Bila datang gatalnya tu, habis digarunya sampai berdarah-darah. Alhamdulillah bukan ekzema. Itu pun dah terseksa tengok dia menggaru 😭

Untuk petua hilangkan ruam atau gatal-gatal, ummi ada jumpa artikel ini. Jemput baca :


Berbalik pada si anak tadi, ada beberapa perkara ummi buat bila dia banyak berpeluh :

» Keringkan peluh dahulu
» Ajak anak mandi, bersihkan badan
» Pakaikan baju kain kapas atau menyerap peluh
» Tukar cadar
» Pastikan pengudaraan bilik selesa

Kalau dahulu, memang tolong dia garu sekali. Huhu. Tapi ummi tak pakai kuku. Ambil tuala muka, gosok-gosok pada kulitnya.

Apabila Tasneem Naturel mula keluarkan balm Skeenz, ummi tanpa ragu beli dan cuba pada anak. Alhamdulillah ia sangat membantu. Leganya bila tak ada dah adegan garu-menggaru ni.


Bonus, Skeenz membantu cepat sembuhkan kulit anak dari ruam, bekas gigitan, alergik pada detergen dan parut lama. Ini ummi cuba pada jerawat sendiri. Hehe. Tapi tak dak gambar pula nak tunjuk.

Bagi yang mahu mencuba, ummi suka cadangkan Set Qoolite ini. Balm Skeenz ini dipadankan dengan balm Calm Time. Ada apa dengan Calm Time


Aha, ia diadun untuk menenangkan emosi anak, mengurangkan tantrum dan membantu mood anak lebih ceria.

Cuba lihat komen kawan-kawan ummi yang dah guna dua balm ni :

Balm Skeenz

Balm Calm
Lega tau bila anak dah sihat dan ceria semula.


Jika dapatkan set ini, ummi beri 10% diskaun dan hadiah percuma. Nak order, boleh terus tekan link ummi di bawah ya. Jumpa lagi.

 Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : @ainadayanahilmi | @tiphomeschoolinguntukanak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright to FITRAH HoMeSchOoLInG
Designed by UMIESUEstudio 2015