Sabtu, 7 Mei 2016

Hadiah baby


Minggu ini ramai orang terdekat melahirkan anak. Alhamdulillah. Moga menjadi anak yang soleh dan solehah. Apabila menziarahi ibu yang baru bersalin, apakah hadiah yang kita bawa? Kebiasaannya, kelengkapan bayi dalam hamper, pakaian bayi, selimut bayi dan lain-lain. Pernah juga saya lihat seorang rakan memberi biskut atau makanan berkhasiat untuk ibu yang berpantang. Tidak perlu yang mahal-mahal, biskut oatmeal setin pun sudah cukup menggembirakan :)

Sejak akhir-akhir ini saya dapati ada satu trend menghadiahkan bayi dengan kad imbas dan soft book. Menarik! Cara terbaik memupuk minat suka membaca dalam diri anak-anak ialah memperkenalkan buku kepada mereka sedari kecil. Pastikan kesesuaian buku yang dipilih seperti bertekstur lembut (dari kain), mudah dibasuh dan tidak tajam atau berbulu yang boleh menyebabkan masalah lain.


Kad Imbas Iqra' pernah saya ceritakan dalam entri ini. Saya akan sertakan artikel panduan menggunakan kad imbas ini pada bayi. Bagi soft book pula, bergantung kepada stok :) Untuk pakej ini, harganya ialah RM30 termasuk kos pos (pos laju bagi Semenanjung).

Jumpa lagi.

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Ummu Khaulah (Aina Dayana Hilmi)

Instagram : @ainadayanahilmi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright to FITRAH HoMeSchOoLInG
Designed by UMIESUEstudio 2015