Ahad, 24 Mac 2019

Sesi bercerita : My Trip To The Dentist



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


Sumber : pixabay.com
Pengalaman bertemu doktor gigi sudah jadi satu igauan ngeri buat saya. Seingat saya ayah pernah bawa saya ke klinik pergigian kerajaan di Merlimau ketika saya di sekolah rendah. Rasanya gigi berlubang dan perlu ditampal. Disebabkan itu pengalaman pertama dan ayah pun tak ada sediakan "social story" untuk saya, saya pun senang hati baring di kerusi.

Sekali, hah! Sakit dan ngilunyaaaa gigi saya. Sudahlah saya rasakan agak kasar cara doktor / pembantu perubatan? (Entahlah tak ingat pula). Ditekan-tekannya gigi (baca : tampal). Sebenarnya ok sahaja doktor gigi itu cuma sayalah yang terkejut. Huhu.

Sejak itu saya sudah jadi takut untuk buat pemeriksaan gigi.

Jadi, saya tak mahu anak-anak mengalami perasaan trauma yang sama. Sejak awal mereka tumbuh gigi, saya berusaha membersihkan gigi mereka dengan tuala semasa bayi dan memperkenalkan berus gigi apabila besar sedikit. Malah, saya bawa mereka menjalani pemeriksaan gigi dari awal.

Sumber : pixabay.com

Tapi anak nombor dua saya, agak teruk giginya. Mungkin kerana minum susu botol dan saya kurang cakna ketika itu. Kasihan abang ngah.

Apabila ternampak Nadiah muat naik gambar buku ini di Channel Telegram BBW Pahang, saya terus pilih buku ini. Sementelah ada dua anak kecil di rumah yang sedang seronok gosok gigi. Hehe.


Apa yang menarik dalam buku ini?

Anak-anak peka dengan wajah yang senyum. Bagaimana rupa kamu senyum? Bagaimana rupa kawan-kawan kamu senyum? Lukiskan. Wah, menarik!

Kemudian anak "dibawa" mengenali jenis dan bilangan gigi. Apa fungsi gigi kacip, taring, geraham dan selainnya. "Oooo..." panjang anak-anak saya.  Nampak mereka semakin menghargai gigi dan kepentingan memberus gigi.

Ada aktiviti "sticker", melukis, mewarna, padankan dan lain-lain.




Memang seronok buku ini. Ada banyak aktiviti yang mengisi masa lapang mereka dalam sehari. Sudah pasti mak ayah perlu pandu supaya anak-anak dapat pengetahuan yang betul berbanding menbiarkan mereka "explore" sendiri buku ini.

Teringat sebuah buku dalam bahasa Melayu dalam tema yang sama. Buku kanak-kanak terbitan PTS ini istimewa kerana ada 3 bahasa di dalamnya. Anak-anak dapat baca dalam bahasa Melayu, bahasa Inggeris dan bahasa Arab. Sayangnya cetakannya tiada lagi dan di pihak penerbit sudah tiada stoknya. Namun, bagi yang berminat ia ada di Big Bad Wolf Sale di Johor minggu ini. Bolehlah hubungi Pn Nadiah ya.



Jumpa lagi.

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : @ainadayanahilmi | @tiphomeschoolinguntukanak

Sabtu, 23 Mac 2019

Macam mana saya boleh terjebak dengan Tasneem Naturel?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


Saya ingat lagi. Awal-awal kenal dengan balm Tasneem adalah melalui "posting" Pn Sakinah Hamid di Facebook beliau. Sebelum ini memang saya ikuti beliau sejak lama dahulu. Waktu Pn Sakinah "post", betul-betul bulan puasa tahun 2017. 

Cuma waktu itu, saya rasa tiada keperluan untuk beli. Haha. Sebabnya, rumah mak saya hanya sebelah sahaja dengan rumah mertua. Dan saya pula memang duduk sekali dengan mertua. Kedua, anak-anak tiada masalah sangat ketika itu.

Nak kata meragam duduk dalam car seat, kami jarang keluar. Nak kata anak tantrum sebab letih pun kurang. Sebab dah terbiasa ada rutin tidur sendiri.

Namun, selang beberapa bulan. Apabila sesi pembelajaran di rumah kami bermula semula, di sinilah saya hadapi satu demi satu masalah. 

Anak liat nak tidur tengahari. Jadi menjelang asar, mereka dah mula tantrum, merajuk, bergaduh sesama adik-beradik dan macam-macam lagi. 

Pening bila difikirkan. Kemudian bila leader masa itu (Kak Eina Tholhah) ajak join Tasneem, saya pun setuju. Sebabnya dah mula buat pembacaan tentang balm  Tasneem Naturel.

Waktu inilah pertama kali kenal dengan lebih dekat apa itu minyak pati tumbuhan (atau lebih dikenali dengan essential oil), bagaimana menggunakannya, apa kandungan dalam setiap EO ini, bagaimana balm Tasneem berguna untuk baby dan ibu dan selainnya.

Sedikit demi sedikit, saya pakai pada anak, keluarga dan diri sendiri. Alhamdulillah, memang macam "magic"! Kelakar pula diingat semula.

Ada beberapa perkara yang membuatkan kami sekeluarga terus menggunakan balm Tasneem Naturel ini :

1) Ibu mertua saya pernah mengalami batuk berminggu-minggu sehingga akhirnya dimasukkan ke dalam wad. Waktu itu masih di peringkat awal berkenalan dengan Tasneem Naturel Balm. 

Lalu kami cuba sapu CF-rub seperti disarankan iaitu pada dada, leher, tulang belakang dan tapak kaki. Kami tambah sapu di bahagian hidung. Ibu mertua kata lebih selesa. Dan sehari selepas itu, hilang selsemanya. Masya Allah.

2) Anak-anak buah yang pulang ke kampung memang banyak tenaga mereka. Melompat ke sana ke mari, memanjat, bermain dengan aktif. 

Waktu tidur tengahari memang waktu kritikal untuk pujuk mereka tidur 😂 Maka, cuba sapu Sleep Time. Alhamdulillah, sebahagiannya tidur terus selepas beberapa ketika. Lena betul. Hehe. 

3) Emak saya sudah lama menghidap alahan kulit pada tapak tangan. Biasanya emak alah pada detergen atau tersilap makan makanan laut. Tapak tangannya akan gatal-gatal. Jika terlalu teruk, kulit tapak tangan akan berubah gelap dan sakit apabila terkena air. 

Kami ikhtiarkan dengan Skeenz balm selepas berusaha dengan ubat doktor. Masya Allah, ia pulih seperti biasa dalam tempoh seminggu!

4) Anak buah berumur setahun terkena ruam lampin yang teruk. Memang habis punggung dan bahagian kemaluan merah bagai udang kena bakar. Sedihnya dengar dia menangis setiap kali buang air dan mahu pakai pampers.

Ibunya sudah cuba dengan krim dari hospital. Dan kemudian usaha dengan Skeenz. Alhamdulillah ruam lampin sembuh dalam masa sehari dua. Legaaa sangat bila tengok si abang comel itu ketawa semula.

5) Anak-anak bila selsema cepat-cepat kami sapu balm CF-rub. Alhamdulillah selsema cepat kering dan anak kata hidung tak rasa tersumbat. "Senang nak bernafas, ummi". 

6) Anak yang sembelit selesai masalahnya bila di sapu T-rub. Boleh baca di sini :-)

Penglibatan awal dalam Tasneem agak struggle bagi saya. Sebabnya saya memang tak ada pengalaman menjual barang selain daripada buku kanak-kanak.

Namun, saya lihat sokongan berterusan dari Leader dan HQ Tasneem serta banyak ilmu yang dikongsi dalam kelas-kelas "online" dan "offline" membuatkan saya kembali "on track" dengan mengikuti satu-persatu tip, tugasan dan apa jua promosi yang diberi.

Memang tepat sekali slogan  : "Jangan percaya, buat sahaja" benar-benar menampakkan hasil.

Saya bermula dengan ranking dropship dan Agent beberapa bulan. Namun, apabila HQ Tasneem membuat jelajah Malaysia melalui program TGM (Tasneem Gegar Malaysia) di Melaka, semangat semakin menaik dan alhamdulillah saya berjaya mencapai Senior Agent pada masa itu. Kini, bersama-sama dengan #FitrahInspiraseeTeam (#FIT) kami berusaha melebarkan lagi sayap perjuangan.

Berbisnes bukan mudah. Tak ada benda yang mudah di dunia. Memilih untuk terus berada di sini ialah satu jihad dengan matlamat yang satu. Lillahi taala. Gembira melihat mereka juga maju selangkah ke hadapan dengan lebih yakin.

Jadi saya terus memilih untuk bersama dengan keluarga Tasneem Naturel kerana saya yakin dengan kualiti dan kelebihan balm yang saya gunakan ini. Saya harap lebih ramai ibu ayah yang mendapat manfaat dari balm dan produk Tasneem Naturel.



Dan semoga anak-anak juga sihat dan serasi asbab kelebihan minyak pati tumbuhan yang ada dalam balm dan produk Tasneem Naturel.

Berminat untuk sertai kami? Jom klik link di bawah. Saya sedia membantu anda :-)



Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : @ainadayanahilmi | @tiphomeschoolinguntukanak

Jumaat, 22 Mac 2019

Bila ummi masuk pertandingan

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


Minggu lalu semangat sungguh membaca. Alhamdulillah. Sudah pulang buku dan pinjam yang baru.


Teruja melihat buku Jejak Tarbiah ada di perpustakaan. Sebenarnya gembira juga melihat banyak buku baru yang disusun oleh pustakawan. Setakat hari ini baru 3 buah buku dibaca.

Bermula 1 Mac hingga 31 Disember 2019, Pihak Perpustakaan Negeri Melaka (Perpustam) ada membuat Pertandingan Pembaca Terbaik yang terbahagi kepada 4 kategori serta syarat berkenaan.



Pinjaman lalu sudah selesai dibuat resensi. Rupanya saya perlu dapatkan cop majikan sebelum menghantarnya ke pihak Perpustam. Nampaknya perlu tunggu banyak resensi baru saya hantar :-)



Ummi anak lima,
Mencari pengalaman sertai pertandingan.

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Jurnal Kesyukuran Hari Ke-11

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


"Each morning is full of opportunities to give thanks (syukur)."

Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu memaklumkan, Sesungguhnya jika kamu bersyukur, nescaya Aku akan menambah (nikmat) kepadamu, tetapi jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka azabKu sangat berat. (Surah Ibrahim ayat 7)

Alhamdulillah, atas tidur yang lena.
Alhamdulillah ada tempat tidur yang selesa.
Alhamdulillah masih diberi pinjaman nyawa hari ini.
Alhamdulillah ada air yang cukup untuk kita mandi, minum dan makan.
Alhamdulillah untuk udara segar yang kita hirup pagi ini.
Alhamdulillah, kita masih ada kerja yang boleh dibuat.

Selamat memulakan hari dengan kebaikan dan kesyukuran 😊

COUNT YOUR BLESSINGS.

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Ruam Lampin dan Cara Mengatasi

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


Kulit bayi halus dan lembut. Oleh itu, penggunaan lampin pakai buang haruslah kerap. Kebiasaannya antara 5 ke 8 kali dalam sehari.

Punca ruam lampin

Lampin yang tidak ditukar dalam jangka masa lama akan menyebabkan kulit bayi alah dengan bahan ammonia di dalam air kencing.

Boleh jadi bayi menggaru kerana gatal dan bertindak balas terhadap lampin yang baru dipakai. Sama ada kurang sesuai dengannya menyebabkan bayi tidak selesa.

Ibu ayah harus pertimbangkan juga kesan pemakanan, penggunaan mandian bayi, pengambilan antibiotik atau ubatan lain serta pemakaian lampin yang terlalu ketat.

Kulit bayi akan kemerahan, sensitif dan kadang-kadang timbul bintik-bintik di celah kemaluan, peha dan punggung.

Cara mengatasi

» Pastikan lampin ditukar kerap.
» Disyorkan membasuh punggung bayi dengan air bersih (boleh gunakan spray), tisu pelembap (pastikan baca kandungannya dahulu) atau sabun yang selamat untuk bayi.
» Lap dengan kain bersih, biarkan bayi seketika tanpa lampin untuk keringkan kulitnya dan beri udara segar.
» Sapu krim yang dicadangkan oleh doktor jika teruk.
» Jangan pakai lampin terlalu ketat.

Semoga bayi anda ceria dan sihat selalu.

Aina Dayana Hilmi
www.wasap.my/60133613516
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Khamis, 21 Mac 2019

Surat dari anak

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


Sejak anak-anak memulakan sesi persekolahan tahun ini, jadual mereka semakin padat. Dengan kerja sekolah yang banyak menyebabkan masa membuat kerja itu hampir sepanjang waktu. Hmm..

Masih lagi bergelut untuk jadual hafazan dan bacaan al-Quran mereka. 

Suatu hari, saya nampak si kakak duduk menggunakan "magic pen". Tapi saya biarkan sahaja. Rupa-rupanya ini yang dia buat :





Terharu.

Sudah lama tak dapat surat dari anak-anak. Hihi. Jurnal mereka pun sudah lama tidak berisi. Semuanya perlu bermula semula. 


Beginilah, ummi anak lima mencatat memori :-)

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Selasa, 19 Mac 2019

Bila anak sembelit...

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 


Minggu lalu, anak sembelit 3 hari berturut-turut. Entah di mana silapnya. Saya rasa sebab makannya tidak terkawal dan kurang minum air masak.

Puas urut betis dan tapak kakinya. Petua dari nenek dan emak. Kemudian dalam kalut lihat dia menangis, tiba-tiba dia sebut "bam.. bam" Ya Allah, baru teringat ada balm T-rub. Hee..

Disebabkan dia berdiri sahaja, tak mahu baring jadi saya buat sahajalah urutan I Love You di perutnya.


Buat beberapa kali sambil sambil sapu T-rub. Tengok tu sempat minta balm dalam nangis-nangis dia. Alhamdulillah, dalam 3-4 minit selepas tu selamatlah dia membuang air besar. Muka legaaa sangat. Berpeluh-peluh dibuatnya.


Sedikit perkongsian yang ummi dapat dari Dr Hairin Anisa Tajudin, antara faktor terjadinya sembelit ialah :

1) Anak hanya bergantung kepada susu formula.

2) Kurang minum air masak. Air masak penting untuk lembutkan najis. 

3) Kurang ambil makanan berserat atau fiber seperti gambar berikut. Ingat ya, elakkan bagi anak pisang, nasi, epal dan roti semasa anak sembelit.


Berlainan pula jika anak cirit-birit, terbalikkan pula :-) 


Inilah balm T-rub yang ummi guna :


Alhamdulillah hingga ke hari ini, anak lancar membuang air besar. Boleh jadi fobia tengok anak sembelit tau :( 

Jumpa lagi.

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

6 Jenis Sayuran Yang Digalakkan Semasa Berpantang


Sumber gambar : pixabay.con

Waktu berpantang ialah waktu mummy berehat dari kepenatan mengandung dan kelelahan melahirkan bayi :-) Jadi, makanan adalah satu perkara yang patut diambil berat supaya badan sihat dan kekal cergas.

Teruskan dengan ubat yang diberi oleh doktor jika ada dan vitamin tambahan setelah mendapat kebenaran dam nasihat doktor.

Elok makan sayur segar masa dalam pantang, kan? Ada beberapa jenis yang disyorkan seperti :

1. Lobak merah, peria katak, pegaga dan ulam raja.
- Ia kaya dengan antioksidan, vitamin dan mineral.

2. Bawang putih dan halia.
- Kedua-dua bahan ni memang boleh membantu sistem penghadaman. Ada juga petua melangsingkan badan. (Saya suka makan ikan goreng halia. Letak kicap sikit  🤗)

3. Bawang besar
- Dikatakan membantu dalaman tubuh membersihkan usus.

4. Kunyit
- Mempercepatkan penyembuhan luka dan membersihkan dalaman wanita.

5. Brokoli
- Kandungan serat yang tinggi dalam sayur ini berguna untuk proses penghadaman terutama ketika berpantang.

6. Sawi, lobak putih dan jantung pisang.
- Ini memang sinonim dengan amalan penyusuan susu ibu. Jika diambil dalam jumlah yang tepat ia membantu proses penghasilan dan pengeluaran susu ibu.

* Isi disesuaikan dari Majalah PaMa keluaran Ogos 2018.

Selamat berpantang dan semoga cepat sembuh 🤗

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Jurnal Kesyukuran Hari Kelapan



Ayat ini telah lama saya dengar sejak di bangku sekolah. Namun waktu itu masih tidak dapat kaitkan kena bila bersyukur, Allah akan tambah nikmat lagi?

Lama-kelamaan baru sedar. Mungkin salah satunya ialah hati jadi redha.

Bersyukur itu bahagia.
Bersyukur itu sederhana.
Bersyukur itu menenangkan.
Bersyukur itu menbersihkan hati.

Pernah ucapkan terima kasih kepada Allah hatta untuk nikmat yang sekecil-kecilnya? Cubalah senaraikan 10 perkara yang anda syukuri hari ini. Istiqamah tulis selama sebulan. Cuba lihat perubahan yang dialami dan kesan yang diterima :-)

Sumber gambar : Creative United
Jumpa lagi.

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Sesi Bercerita : The Selfish Crocodile



Alhamdulillah buat kesekian kalinya anak masih memilih untuk membaca buku ini. Buku yang sangat besar, ilustrasi menarik dan berkesan. Lihat sahaja gigi buaya itu. Dari jauh sudah nampak tajamnya!



Ia kisah tentang si buaya yang sombong. Hanya dia sahaja mahu menguasai satu-satunya sungai di kawasan itu. Akhirnya dia memberi amaran supaya tidak seorang pun haiwan boleh minum air di situ kalau tidak, dia akan makan.




Kasihan semua haiwan. Berbondong-bondonglah mereka berjalan mencari sumber air lain.



Namun suatu pagi, mereka terdengar bunyi haiwan mengerang kesakitan. Tertanya-tanya juga siapakah gerangannya? Sudah pasti Sang Buaya yang pentingkan diri itu.

Semua haiwan berasa hairan lau mereka pergi juga "menziarahi" Sang Buaya yang mengguling-gulingkan badannya kerana kesakitan.

Sang Buaya sakit apa?



Tiada haiwan berani mendekati Sang Buaya sehinggalah datang si tikus kecil. Dia bertanya dan Sang Buaya membuka mulut. Rupa-rupanya dia sakit gigi! Kasihannya. Gusinya juga bengkak.



Si tikus kecil yang baik hati pun menolong Sang Buaya. Dia cabutkan gigi Sang Buaya yang rosak itu. Subhanallah, baiknya si tikus! Sang Buaya berasa insaf dan malu akan perbuatannya.

Sang Buaya meminta maaf kepada semua haiwan dan dia membenarkan kembali semua minum di sungai. Gembiralah seisi hutan mendengar kata-kata Sang Buaya. Namun mereka tidak ambil hati atas tindakan buaya yang sombong sebelum ini.

Kisah yang hebat, bukan? Bagaimana memberi maaf itu menjadi penawar kejahatan.

Sedaya upaya saya cuba menyampaikan kepada anak-anak bahawa Allah tidak menyukai orang yang sombong. Sekurang-kurangnya ada 2 ayat yang ummi jumpa dalam al-Quran perihal sombong :



Allah Ta’ala berfirman,
وَلاَ تُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَلاَ تَمْشِ فِي اللأَرْضِ مَرَحاً إِنَّ اللهَ لاَ يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَجُوْرٍ {18}Dan janganlah kamu memalingkan mukamu dari manusia (karena sombong) dan janganlah kamu berjalan di muka bumi dengan angkuh. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang sombong lagi membanggakan diri.” (QS. Luqman:18)


Allah Ta’ala berfirman,
إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْتَكْبِرِينَ“Sesungguhnya Dia tidak menyukai orang-orang yang menyombongkan diri.” (QS. An Nahl: 23)

Moga jadi ingatan untuk diri saya sendiri juga. Jumpa lagi.

* Buku ini dibeli di BBW 2018 di The Mines Disember 2018. Saya kirim dengan Cikgu Ibtihaj 😊


Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak

Isnin, 18 Mac 2019

Hand Sanitizer dari Tasneem Naturel





Ibu-ibu yang rajin bawa anak-anak keluar bersiar-siar, memang patut ada satu Hand Sanitizer. Ianya jadi satu keperluan. Mudah ibu ayah nak guna. Hanya picit dan sapu pada tangan.

Terutamanya selepas gunakan tandas awam, pegang troli di pasaraya, tekan butang lif, anak guling-guling atas lantai Mall (tangan pun sure terpegang lantai) atau main di taman permainan. 

Ok, macam mana nak gunakan Hand Sanitizer dengan betul? Menurut Web Very Well Health, cara yang betul menggunakan Hand Sanitizer ialah dengan cara :

> Picit pada kuantiti yang diperlukan sahaja.
> Gosokkan tangan.
> Gosokkan keseluruhan tangan dan celah jari sehingga kering.

Sungguhpun Hand Sanitizer tidaklah dapat membunuh semua kuman jahat, tetapi ia adalah salah satu cara memastikan tangan kita dan anak-anak bersih. 

Cuba lihat di hospital-hospital, memang tersedia sahaja Hand Sanitizer ini di setiap sudut, bukan?

Alhamdulillah, memenuhi keperluan pengguna yang mahukan bahan yang selamat dan natural, Tasneem Naturel sekali lagi muncul dengan produk Hand Sanitizer sendiri dalam dua wangian iaitu Berry dan Geranium.

Isiannya 60ml setiap satu
Mengapa perlu memilih Hand Sanitizer Tasneem Naturel?

# Natural
# Tanpa bahan sintetik
# Pakai sireh sebagai ejen pembasmi kuman

# Pekat


# Likat


# Tidak melekit



# Wangi yang semulajadi




Berikut ialah isi kandungan bagi kedua-dua Hand Sanitizer ini :

Hand Sanitiser Berry

Hand Sanitiser Geranium

Bagi ibu ayah yang mahu dapatkan Hand Sanitizer ini, harga semasa tempoh promosi ialah RM29.00 sahaja. Selepas ini akan kembali ke harga asal RM39.00 sebotol.



Apa kata pengguna Hand Sanitizer sebelum ini?





Boleh klik sini untuk membuat pembelian Hand Sanitizer ya :


Jumpa lagi!

Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : Aina Dayana Hilmi | tiphomeschoolinguntukanak
Copyright to FITRAH HoMeSchOoLInG
Designed by UMIESUEstudio 2015