Sabtu, 21 Oktober 2017

Buku kanak-kanak yang best!





Alhamdulillah, hari ini rasa sangat seronok. Kenapa ya?

Sebab dapat maklum balas dari seorang adik junior tentang set buku kanak-kanak yang awesome ini. Subhanallah. Allah jua sebaik-baik pemberi nikmat.

Mari berkenalan dengan set buku yang menarik ini!


Buku keluaran Aulad Read & Play ini ada 6 tajuk dan mempunyai temanya yang tersendiri. Tajuk-tajuk yang ada ialah :


1. 5- Minutes Bedtime Reminders [RM18]


Buku ni ada lebih 15 topik. 1 topik dalam 2 muka surat. Pesanan-pesanan ringkas tetapi ayatnya sedap dibaca. Sesuai dibaca untuk anak sebelum tidur.


2. Safeeya & Kitty Playing In The Rain [RM18]


Ada watak kucing! Boleh bercakap pula tu. Seronok apabila Safeeya, Ibu Safeeya dan Kitty bercerita tentang hujan dan disebutkan ayat yang berkaitan dari al-Quran.


3. Ziyad & Tiger Adventures [RM18]


Anak-anak biasanya sukakan cerita haiwan kan. Ini kisah Ziyad and Tiger yang bertemu dengan 10 jenis haiwan yang disebut dalam al-Quran.


4. Have You Ever Wondered? [RM14]


soalan-soalan yang biasa anak kecil tanya. Penulis olah ayat ikut aras anak kecil dan disertakan panduan ayat Quran sebagai rujukan mak ayah.


5. Allah's Little Star [RM14]


Pernah dengar twinkle twinkle little star? Aha, penulis olah sikit ikut kreativiti beliau. Menarik sekali ayat-ayatnya mengaitkan dengan kebesaran Allah.


6. My Amazing Super Power [RM14]


Ha! Bukan anak lelaki je suka tau, anak perempuan pun sama. Perbualan antara seorang ibu dan anak lelaki yang mahu jadi superhero. Psstt.. ada tips nak jadi superhero yang hebat tau dalam ni :wink:..


Menarik, kan? Pelbagai tajuk, pelbagai tema dan isi cerita. Berbaloi dapatkan buku ini. Insya Allah .



====================================



Semoga bermanfaat.


#ejenAuladReadPlay



Aina Dayana Hilmi
Emel : ainadayanahilmi@gmail.com
Facebook : Aina Dayana Hilmi | Tip Homeschooling Untuk Anak
Instagram : @ainadayanahilmi | @tiphomeschoolinguntukanak

Tiada ulasan:

Catat Komen

Copyright to FITRAH HoMeSchOoLInG
Designed by UMIESUEstudio 2015